Na izborima svi pobjednici osim SDP-a: Lagumdžija čestitao SDA

Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija obratio se novinarima komentarišući preliminarne rezultate općih izbora 2014. godine. SDP nije ostvario rezultat koji je želio, a njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH nije osvojio naklonost glasača.

“Hvala svima koji su izašli na izbore, posebno biračima koji su glasali za Bakira Hadžiomerovića i SDP na svim nivoima. Hadžiomerović je napravio veliki posao. Iako nije ušao u Predsjedništvo, ušao je na velika vrata na bh. političkiu scenu”, rekao je Lagumdžija, koji je čestitao izbornim pobjednicima.

“To je za sada SDA. Ko će to još biti, ne znamo, ali ima naše čestitke. Građani su se odlučili za SDA i oni su pobjednici. Mi i dalje vjerujemo da je SDP politička snaga koja će se boriti da ljudi imaju nadu, da vjeruju da je moguće bolje, da ubuduće budu politička snaga nade i bolje, ujedinjene BiH”, rekao je Lagumdžija i dodao da večerašnji rezultati nisu nešto što vodi ka tom putu.

“SDP demokratskim putem odlazi u opoziciju”, rekao je Lagumžija i dodao da je najvažnije da BiH bude ujedinjena zemlja.

“Pozivamo pobjednike da što je moguće prije pokrenu formiranje vlasti na svim nivoima u skladu s rezultatim izbora. Mi ćemo sutra u svim institucijama gdje se nalazi SDP-ov kadar napraviti inventuru svega što predajemo i da im to što prije predamo kako bi mogli nastaviti raditi u interesu građana BiH”, rekao je Lagumdžija.

Dodao je da je on kao predsjednik najodgovorniji za ovaj rezultat.

Oslobođenje

Možda vam se svidi

Comments are closed.