Na Instagramu je glumio da je bogat: Posljedice su poraz našeg vremena

Mladi YouTuber iz Londona Byron Denton je to najbolje pokazao novim eksperimentom, čiji rezultati su najbolji pokazatelj toga koliko je uvrnuto ovo vrijeme u kojem živimo.

Byron je riješio da sedam dana na svoj Instagram, na kojem ga trenutno prati oko 70.000 ljudi, kači fotke na kojima glumi da je bogat. Kako je glumio, pitate se? Vrlo jednostavno, uz malo kreativnosti i dosta fotošopa. Tako se, na primjer, slikao kako sjedi u zelenoj fotelji sa časopisom u rukama, i editovao tu sliku tako da djeluje da je u privatnom avionu. Slika je za sedam sekundi skupila 1.000 lajkova, što je daleko više od onoga koliko njegove normalne slike inače imaju reakcija.

Kako bi provjerio kako ljudi reaguju na dizajnersku odjeću i generalno na skupe brendove, Byron se fotkao ispred Louis Vuitton radnje, a zatim u fotošopu dodao sebi kese u ruke. Slika je skupila preko 8.000 lajkova, što je nekoliko puta više od onoga što inače skupi za bilo koju sliku. Isti scenario je bio i sa svim ostalim fotkma: selfie na kojem nosi brendirani kaiš ima 13.000 lajkova, iako je i prije toga imao nekoliko gotovo istih slika, samo bez dizajnerskog kaiša, piše “Noizz”

Byron je na kraju i sam ostao iznenađen rezultatima, a svi oni koji su gledali njegov video su shvatili koliko je stvarno Isntagram fejk mjesto.

Možda vam se svidi

Leave A Reply