Na Graničnom prelazu Zvornik uhapšen pedofil iz Srbije

0

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su tokom vikenda na bh. graničnim prelazima tri osobe za koje je graničnim provjerama utvrđeno da su za njima raspisane potrage, javlja Avaz.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su prekjučer u 09, 40 sati lišili slobode državljanina Srbije, N. M. (1946.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „nemoralno ponašanje protiv osobe mlađe od 16 godina“. Srbijanac je kontroliran na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak, a  predat je službenicima Sudske policije Suda BiH na daljnje postupanje.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje su, također prekjučer uhapsili državljanina BiH, H. S. (1984.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla zbog krivičnog djela „teške tjelesne povrede“. H. S. je kontroliran na ulazu u BiH na MGP Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Graničari u Bijeljini su isti dan oko 23, 50 sati lišili slobode državljanku BiH, B. E. (1977.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njom MUP Zeničko-dobojskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela „zloupotreba položaja ili ovlasti“. Ona je kontrolirana na ulazu u BiH na MGP Popovi. B. E. je predata službenicima Sudske policije Tuzlanskog kantona.