Na Facebooku samo jednog čovjeka ne možete blokirati

Pokušate li na Facebooku blokirati postove Marka Zuckerberga dočekat će vas poruka da to ne možete učiniti. No, ispada da ovdje nije riječ o njegovoj taštini

U doba društvenih mreža normalna je pojava da neki korisnik blokira drugog korisnika. Iz bilo kojeg razloga. Na taj način onemogućuje se pristup objavama i izravnom slanju poruka.
Blokiranje je dostupno svakome, no čini se da se ne može blokirati baš svatko, pišu 24sata.hr.

Naime, internet posljednjih dana bruji o tome da je nemoguće blokirati Facebook profil njegova osnivača Marka Zuckerberga!

Je li Zuckerberg iskoristio vlastitu poziciju i onemogućio bilo kome da ga blokira? Ili se radi o šali Facebookovih inženjera koji su se htjeli dodvoriti moćnom šefu?

Ništa od toga na kraju nije točno. Na kraju ispada da nije riječ o taštini, nego o – sigurnosnoj zaštiti, odnosno automatskoj reakciji Facebookova sustava.

Službeni odgovor iz Facebooka otkriva da postoji nešto što se zove ‘bloker blokiranja’ – automatski sustav koji reagira kad je određeni profil meta višestrukih blokiranja. Nekada zlonamjernici pokreću kampanje protiv određeni pojedinaca pa iz više izvora, odnosno s različitih profila krenu blokirati određenu osobu. Kako bi spriječili takav ‘mobing’, u Facebooku su isprogramirali zaštitni sustav koji će zaštiti ljude koje netko napada.

No, to ipak otkriva jedan podatak od Marku Zuckerbergu – izgleda da ga puno ljudi želi blokirati. To i nije toliko čudno kada se zna da je njegov profil među najpopularnijim na svijetu. Zuckerberg ima preko 40 milijuna pratitelja.

Možda vam se svidi

avatar