Na današnji dan 1995.godine na Grmeču poginuo borac 329.brdske brigade Kakanj Adnan Sikirić (1966-1995)

Rođen je 29. novembra 1966. godine u Papratnici. Sin je Ševke i Fate, rođene Hodžić. Bio je dobrovoljac u Patriotskoj ligi, OPŠTO-u Kakanj, 311. lbr, vojnik-strijelac u 329. bbr.

Poginuo je 8. oktobra 1995. godine na Grmeču, u borbama za Kovčanicu.

Ukopan je u rodnoj Papratnici dva dana poslije. Bio je oženjen i otac troje djece.

Adnan je bio dobar čovjek, susretljiv i spreman svakome pomoći. Bio je veseljak, uvijek spreman za šalu.

p1070077Porodici je bio oslonac, za nju je živio. Supruga Edina i kćerke Amina i Amra bile su mu sve u životu. Ubrzo poslije njegove pogibije rodila se i treća kćerka, Adnana.

Adnan je radio u Termoelektrani Kakanj. Automehaničarski zanat je izučio u Visokom. Bio je dobar radnik. Takav je bio i kao borac, hrabar i pouzdan. Našao se među prvim dobrovoljcima Kaknja i s njima Bosnu branio na mnogim ratištima. Zaustavljen je na Grmeču. U slobodi Bosne, slobodnom životu Amine, Amre i Adnane utkan je i život njihovog babe Adnana.

Preneseno iz knjige: “Kakanjski šehidi i poginuli borci 1992-1995″ autora Dženana Kubata, izdavač: Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Kakanj, Kakanj, 2001. godina

Foto u naslovnici: Zastava 329. brdske brigade Kakanj iz ratnog perioda, ova zastava se čuva u Muzeju Kaknja

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar