Na bolovanju 70 ljekara i medicinskog osoblja u Novom Pazaru

U bolnici u Novom Pazaru, koji je žarište zaraze virusom korona, na bolovanju je trenutno 70 ljekara i medicinskog osoblja.
 
Koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek najavio je da će od svih njih tražiti da mu sutra donesu dokumentaciju da bi se utvrdilo da li su na pravom ili lažnom bolovanju.
On je istakao da će momentalno dobiti otkaz oni za koje se utvrdi da su otišli na lažno bolovanje, odnosno ukoliko se utvrdi da nemaju pozitivan pi-si-ar test.
¨Došli su ljudi iz cijele Srbije. Ako mi Pazarci bježimo, kakvi smo ljudi. Dobiće otkaz kunem se i Pazarcima i cijeloj Srbiji. U ovoj borbi moramo da učestvujemo zajedno. Nisu njihovi životi važniji od života drugih medicinskih radnika¨ – naglasio je Đerlek na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.
U Beogradu je danas sletio avion kojim je dopremljena medicinska pomoć Srbiji iz Turske, namijenjena prije svega Novom Pazaru i Tutinu.
Ambasador Turske u Srbiji Tandžu Bilgič rekao je da Turska u borbi protiv pandemije nastavlja da bude uz Srbiju i Novi Pazar.
CAZIN.NET

Možda vam se svidi

Leave A Reply