Muškarac silovao ženu i pokušao je zapaliti, ona ga povukla u vatru i ubila

Žena (35), udovica i majka triju kćerki, sama je preživjela ovaj brutalni pokušaj ubistva, ali lice i ruke su joj trajno unakažene opeklinama.

Napadač (42) ju je i silovao u ponedjeljak u njenom domu u Kolkati, dok su njene kćerke bile vani, izjavio je policijski portparol Sajal Kanti Bisvas (Biswas) i dodao da je tada “zalio njeno tijelo benzinom i zapalio je”.

Komšije su požurile u njenu kuću kad su primijetile dim koji iz nje dopire, a tamo su našle njih oboje kako gore i teglu benzina u sobi. Oboje su odvedeni u bolnicu, gdje je muškarac podlegao povredama, a žena se još liječi.

Ovaj tragični događaj dolazi usred alarmantnog porasta se*sualnog nasilja u Indiji, s više od 100 prijavljenih silovanja svakog dana. Niz brutalnih slučajeva grupnog silovanja i ubistva šokirao je ovu zemlju, ali i svijet. A mnoge silovane žene nikad ne prijave svoje silovatelje jer im prijete smrću ako odu na policiju. I sama policija često iznevjeri žrtve, upozoravaju stručnjaci.

Stoga mnogi Indijci na društvenim mrežama oduševljeno reagiraju na slučajeve “instantne pravde” poput ovog, kada žrtve uzmu pravdu u svoje ruke, prenosi “Avaz“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply