MUP ZDK: Javni red i mir narušen u pet slučajeva, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 21.04.2016. godine, na lokalitetu Crkvičko brdo, od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice izvršen je pregled lica H.A. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađena zeljasta materija u pvc vrećici, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, bruto težine 2,40 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Dana 21.04.2016. godine, u ulici Aleja šehida, od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice izvršen je pregled lica K.S. iz Zenice, kod kojeg je tom prilikom pronađena zeljasta materija u pvc foliji, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, bruto težine 1,20 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 20.04.2016. godine, u 23,25 sati, u mjestu Kovanići, od strane Z.J. iz Kovanića, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, tako što je isti oštetio ulazna vrata stana, vlasništvo P.E. iz Kovanića. U 23,40 sati, policijski službenici Policijske stanice Nemila su lišili slobode navedeno lice, te isto zadržali u službenim prostorijama za zadržavanje.

Maglaj

Dana 20/21.04.2016. godine, u mjestu Gornji Ulišnjak, izvršeno je krivično djelo teška krađa u vikendicu, vlasništvo H.H. iz Maglaja, iz koje je tom prilikom otuđen televizor sa antenom. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 21.04.2016. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Maglaj obratio se H.H. iz Maglaja, te prijavio da je u vremenskom periodu od 10.04. do 21.04.2016. godine, u mjestu Gornji Ulišnjak, izvršeno krivično djelo teška krađa u njegovu vikendicu, iz koje je tom prilikom otuđena jedna kosačica. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar