17.4 C
Kakanj
Srijeda, 12 Maja, 2021

MUP ZDK: Svaki treći vozač kažnjen

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu preduzimali niz mjera i radnji kako bi vjerski i novogodišnji praznici protekli u bezbjednom okruženju, kako u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira, tako i u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U skladu sa planiranim aktivnostima, u vremenskom periodu od 22.12.2014. do 04.01.2015. godine, policijski službenici su realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 5.537 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 1.410 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 158 prekršajnih naloga je izdato po pitanju alkoholiziranosti vozača, dok su po drugim prekršajima uručena 1.252 prekršajna naloga.- piše Zenicablog

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

kakanj-x

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO