MUP ZDK: Pronađeni izvršioci drske krađe u Kaknju

Dana 14.01.2015. godine, u 22,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u ulici Selima ef. Merdanovića u Kaknju, od strane nepoznatih lica izvršena krađa na naročito drzak način, trganjem torbice sa ramena lica K.S. iz Kaknja, nakon čega su se izvršioci ovog krivičnog djela udaljili u nepoznatom pravcu.

Nakon zaprimljene dojave o izvršenoj krađi, na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola Policijske stanice Kakanj koja je potvrdila tačnost prijave, te su odmah poduzete aktivnosti na provjeri i pregledu šireg lokaliteta izvršenja krivičnog djela, u cilju pronalaska izvršilaca istog. Na osnovu poduzetih aktivnosti, te operativnim radom na terenu, u 23,30 sati, u ulici Bratstva i jedinstva, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica Š.M., rođenog 1993. godine, iz Kaknja, kod kojeg je tom prilikom pronađena lična karta, te bankovna kartica na ime oštećene K.S. Lice Š.M. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tokom kriminalističke obrade došlo se do informacija o još dva lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a radi se o licima V.A., rođenom 1996. godine, i M.Dž., rođenom 1995. godine, oba iz Kaknja. Navedena lica su od strane policijskih službenika pronađena i lišena slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom pregleda lica V.A. pronađen je mobitel za koji je utvrđeno da se nalazio u ukradenoj torbici.

Nakon dokumentovanja naznačenog krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv navedenih lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Krađa“ iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH.

           URED POLICIJSKOG KOMESARA

Možda vam se svidi

Comments are closed.