Danas, 09.04.2015. godine, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Hajrudin Žilić i policijski komesar Semir Šut posjetili su Policijsku stanicu Kakanj, kojom prilikom je održan radni sastanak sa rukovodnim službenicima iste. Tom prilikom komandir i njegovi saradnici su informisali ministra i komesara o aktuelnom stanju na terenu, aktivnostima koje se poduzimaju na unapređenju postojećeg stanja u oblastima kriminaliteta, saobraćaja i javnog reda i mira.

Takođe, bilo je govora i o aktuelnim projektima i aktivnostima koje se realizuju sa ciljem poboljšanja kvalitete saradnje i pružanja usluga građanima, kao i projektima koji omogućavaju kvalitetnije postupanje i postizanje što boljih rezultata u radu službenika.

posjeta kakanj 090415 1Nakon održanog sastanka, ministar i komesar su posjetili Franjevački samostan “Sv. Ivana Krstitelja” u Kraljevoj Sutjesci, gdje ih je primio gvardijan fra Zoran Jaković. Na prigodnom sastanku koji je tom prilikom održan razgovaralo se o pitanjima bitnim za rad i djelovanje Samostana, te se razgovaralo o bezbjednosti svih mještana Kraljeve Sutjeske, a naročito sa aspekta bezbjednosti vjerskih objekata i vjernika. U razgovoru sa gvardijanom Jakovićem, ministar Žilić i komesar Šut su iskazali spremnost i opredjeljenje za unapređenje postojećeg stanja, te informisali domaćina da će se na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u narednom periodu, a u okviru raspoloživih kapaciteta i resursa, poduzeti sve potrebne mjere i radnje na osiguranju maksimalne lične i imovinske bezbjednosti svih mještana.

posjeta kakanj 090415 2Nakon posjete Samostanu, ministar i policijski komesar su izvršili obilazak Kraljeve Sutjeske, te posjetili naseljeno mjesto Ratanj i tom prilikom su, nakon obilazaka, razgovarali sa mještanima navedenih mjesta o pitanjima i problemima sa kojim se isti susreću. U razgovoru sa mještanima iskazano je nezadovoljstvo kada je u pitanju sigurnost, prvenstveno u kontekstu nepravomoćne presude kojom je lice Delić Arnes iz vareškog sela Dragovići, oslobođeno optužbi za razbojništvo izvršeno nad dvoje staraca hrvatske nacionalnosti iz Ratnja, u aprilu prošle godine.

Tom prilikom, ministar Žilić i komesar Šut su naglasili mještanima da su već započete određene aktivnosti na unapređenju bezbjednosti svih mještana na navedenom području, kako sigurnost nijednog pojedinca ne bi bila ugrožena, te su takođe iskazali spremnost za formiranje policijske kancelarije u Kraljevoj Sutjesci, čime bi, kako su pojasnili, bili ispunjeni određeni zahtjevi, a osjećaj sigurnosti kod mještana Ratnja i Kraljeve Sutjeske podignut na veći nivo. Takođe je naglašeno da će se intenzivirati i pojačati prisustvo policijskih službenika na navedenom području kako bi se preveniralo izvršenje krivičnih djela, te smanjili rizici koji bi mogli doprinijeti ugrožavanju života i imovine mještana navedenog područja.

Na kraju razgovora je, takođe, istaknuto da su policijski službenici na raspolaganju svim mještanima Kraljeve Sutjeske i šireg područja, te da će intervenisati u okviru svoje nadležnosti po svim prijavama građana, kako bi istim pružili ličnu i imovinsku zaštitu, te na taj način stvorili pretpostavke za miran i dostojanstven život i rad svih mještana. (MUP ZDK)

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -AB Petrol d.o.o. Kakanj