MUP ZDK: Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir narušen u devet slučajeva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U periodu od 24.04. do 26.04.2016. godine, u ulici Visočka, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.E., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 26.04.2016. godine, u ulici Klopački put, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su prilikom legitimisanja i pregleda lica J.G. iz Zenice, kod istog pronašli četiri paketića, umotana u pvc foliju, sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 2,10 grama. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 25/26.04.2016. godine, u mjestu Ramadanovci, izvršena je teška krađa u pomoćni objekat-šupu, vlasništvo F.N., odakle je otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Vareš

Dana 26.04.2016. godine, putem telefona u Policijsku stanicu Vareš obratio se lugar Šumsko-privrednog društva Zavidovići, PJ Vareš, i prijavio da je u mjestu Kadarići, u bespravnoj sječi 3,5 m3 drvne mase zatekao lice F.S. iz Breze. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar