MUP ZDK: Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir narušen u 12 slučajeva

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Visoko

U toku noći 16/17.02.2016. godine, u mjestu Zagorice, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo M.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina rakije i jedna motorna pila. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 17.02.2016. godine, u ulici Branilaca, u sportskoj kladionici „Bet-Live“, od strane nepoznatog maskiranog lica izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je nepoznato lice otuđilo određenu količinu novca. Istražitelji Policijske stanice Visoko su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Tešanj

Dana 17.02.2016. godine, Policijskoj stanici Tešanj obratilo se lice T.A. iz Tešnja i prijavilo da mu je lice D.A. iz Kaknja uputilo ozbiljne prijetnje po život i tijelo. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na provjeri i dokumentovanju navedene prijave.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar