MUP ZDK: Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 10/11.03.2015. godine, u ulici Vojvodića put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u poslovni prostor, vlasništvo Č.S., iz kojeg je otuđen novčanik sa novcem i bankovnom karticom, te jedna kutija u kojoj se nalazila određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 11.03.2015. godine, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka TFS-396, kojim je upravljao K.A. iz Travnika. Prilikom legitimisanja i pregleda suvozača Z.F. iz Danske, pronađen je pištolj marke „Walther“, kalibra 7,9 mm, te jedan okvir sa 15 komada metaka kalibra 7,9 mm. Lice Z.F. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 10/11.03.2015. godine, u mjestu Muhašinovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo A.S., iz koje je otuđena određena količina elektro alata, te drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko. 

Usora

U toku noći 10/11.03.2015. godine, u mjestu Sivša, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf V“, registarskih oznaka E79-T-767, vlasništvo Ć.M. iz Usore. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Žepče

Dana 11.03.2015. godine, oko 09,15 sati, u ulici Ciglane, izvršeno je krivično djelo krađa iz kuće, vlasništvo M.E., iz koje je otuđen novčanik sa novcem i ličnim dokumentima, te dva mobilna aparata. U 09,30 sati, u mjestu Orahovica, općina Žepče, službenici uniformisane policije pronašli su lice V.Dž. iz Zavidovića, koje su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Možda vam se svidi

Comments are closed.