MUP ZDK: Na području Kantona javni red i mir narušen u deset slučajeva

Crna hronika

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 16/17.10.2017. godine, u ulici Muhameda Seida Serdarevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa iz foto- radnje vlasništvo lica S.E., iz Zenice. Tom prilikom od strane nepoznatog lica su otuđena dva fotoaparata marke “NIKON”, neutvrđena količina dijelova i opreme za fotoaparate i mobitel marke “Sony”. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe, te su poduzete mjere na otkrivanju izvršioca ove teške krađe.

U toku noći 16/17.10.2017. godine, u ulici Nikole Tesle kod broja 5, izvršena je teška krađa iz autobusa marke “Scania”, registarskih oznaka T42-A-974 i autobusa marke “Van Hool”, registarskih oznaka T32-J-516, vlasništvo preduzeća „Gold“ d.o.o. Zenica. Tom prilikom iz autobusa je otuđen jedan klima uređaj i određena količina sokova u limenkama. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 16.10.2017. godine, u 22,40 sati, u službene prostorije Policijske stanice Zavidovići se obratio N.Z., iz mjesta Ribnica i tom prilikom prijavio da je sa njegovog kombija, u dvorištu porodične kuće, otuđen akumulator, te da se lice dalo u bijeg. Kako je naveo, prijavitelj je u blizini lica mjesta pronašao lice Š.E., iz Olova, a koje je zapazio kako bježi nakon izvršene krađe. Na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su pronašli i lišili slobode lice Š.E., rođeno 1995. godine, iz Olova. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 17.10.2017. godine, u 18,20 sati, na lokalnom putu u mjestu Kaloševići, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot“, registarskih oznaka A36-A-117, kojim je upravljao H.S., iz Tešnja. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu, nakon čega su iste privremeno oduzete, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Žepče

Dana 17.10.2017. godine, u 13,25 sati, dežurna služba Policijske stanice Žepče je obaviještena od strane dežurnog doktora Odjela urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, da je dovezena osoba inicijala E.E., iz Željeznog Polja, kojoj su konstatovane teške tjelesne povrede, prijelom ruke, zadobijene u saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila na lokalnom putu, u mjestu Željezno Polje. Na lice mjesta odmah je upućena patrola policije koja je utvrdila da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovao navedeni pješak i traktor, registarskih oznaka Tešanj 126, kojim je upravljao M.A., iz Željeznog Polja. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor MUP ZDK
Možda vam se svidi

Leave A Reply