MUP ZDK: Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 03.04.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Odmut, izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo B.B. iz Zenice, iz kojeg je tom prilikom otuđen zlatni i srebreni nakit, jedan laptop i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U toku noći 03/04.04.2017. godine, u ulici Kadije Durme, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari upotrebom vatrenog oružja, kojom prilikom je oštećeno putničko motorno vozilo „Citroen“, vlasništvo R.S. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 04.04.2017. godine, u 11,25 sati, u ulici Augusta Šenoe, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja od strane lica M.B. i M.D., oba lica iz Zenice. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar navedena lica su locirana, lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, a sporno oružje je pronađeno i oduzeto.

Olovo

Dana 04.04.2017. godine, u 17,00 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Olovo obratio se S.M. iz Olova i tom prilikom prijavio da je od strane nepoznatog lica izvršena krađa plastičnog bazena zapremine 45 kubnih metara, koji je bio postavljen u mjestu Grabovačke Luke. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply