MUP ZDK: Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede

MUP ZDK

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 15.10.2017. godine, u 00,30 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, od strane lica Đ.K., iz Zenice, izvršen je fizički napad na lice S.T., koje je tom prilikom zadobilo teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete mjere na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Zavidovići

U toku noći 14/15.10.2017. godine, u naseljenom mjestu Ribnica, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica H.Dž., iz koje je tom prilikom otuđen TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 15.10.2017. godine, u 18,05 sati, u naseljenom mjestu Kraševo, od strane policijskih službenika kontrolisano je putničko motorno vozilo marke “GOLF”,  registarskih oznaka 156-E-404, kojim je upravljalo lice H.M., iz Doboja. Izvršenim pregledom policijski službenici su kod istog pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Sporna materija je privremeno oduzeta, a lice H.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 15.10.2017. godine, u 03,25 sati, u ulici Abdulvehab Ilhamije, od strane nepoznatog lica je izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica M.N., iz Žepča. Tom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar