MUP ZDK: Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 01.05.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Hadžilojina, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica H.M. iz Zenice. Tom prilikom je otuđen određen iznos novca i jedan zlatni prsten. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 02.05.2017. godine, u 19,50 sati, u ulici Aleja Šehida, lišeno je slobode lice B.A. iz Zenice, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađena zeljasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Nad licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 02.05.2017. godine, u 15,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Tešanj se obratila K.A. i prijavila krađu novčanika, izvršenu na području Jelaha, u kojem se nalazio novac, te lični dokumenti i bankovna kartica oštećene. Nakon zaprimljene prijave, daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Vareš

Dana 02.05.2017. godine, u 16, 45 sati, u mjestu Dabravine, slobode je lišen S.Z. iz  Breze. Izvršenim pregledom policijski službenici su kod istog pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nad licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar