MUP ZDK: Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zavidovići

U toku noći 19/20.04.2017. godine, u Ulici dr. Pinkasa Bandta, od strane nepoznatog lica izvršeno je oštećenje tuđe stvari, nanošenjem oštećenja na staklu i reklamama frizerskog salona i salona ljepote “DIVA-M”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

U toku noći 19/20.04.2017. godine, u mjestu Bistrica, izvršeno je krivično djelo teške krađe u lovačku kuću vlasništvo Lovačke organizacije „SOKO“ Maglaj, iz koje je tom prilikom otuđen jedan ražanj, ispravljač, TV aparat, sjekač za meso i jedna ručna kolica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 20.04.2017. godine, u 02,20 sati, na regionalnom putu Prnjavor-Novi Šeher, u mjestu Krndija, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Opel Vectra“, registarskih oznaka T05-J-307, kojim je upravljalo lice S.O. iz Tešnja. Prilikom kontrole policijski službenici su ustanovili da je navedeno lice otuđilo predmetno vozilo sa parking prostora u naselju Krndija. Od strane policijskih službenika, zbog izvršenog krivičnog djela teške krađe, slobode je lišeno lice S.O. i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica  zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply