MUP ZDK: Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 10.10.2017. godine, u večernjim satima, u ulici Travnička cesta, izvršena je teška krađa iz teretnog motornog vozila marke “Ford”, registarskih oznaka 7VSH87, vlasništvo lica B.L., iz Zenice, kojom prilikom je otuđena muška ručna torba u kojoj se nalazila putna isprava oštećenog, pištolj za koji oštećeni posjeduje dozvolu, laptop, mobitel i određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U vremenskom periodu od 06. do 09.10.2017. godine, na gradilištu u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi, izvršena je teške krađe iz stana u izgradnji, iz kojeg je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen električni alat. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe i otkrivanju počinioca iste.

U vremenskom periodu od 08. do 10.10.2017. godine, u ulici Hadžije Mazića put, izvršena je teška krađa u vikend kuću vlasništvo lica H.M., iz koje je tom prilikom otuđen alat. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

U toku noći 09/10.10.2017. godine, na lokalitetu Starog grada, izvršena je teška krađa iz turbeta, iz kojeg je tom prilikom otuđena neutvrđena količina novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

U toku noći 09/10.10.2017. godine, u naseljenom mjestu Šije, izvršena je teška krađa iz prostorija Sportske kladionice “Millennium”, iz kojih je tom prilikom otuđena metalna kasa, u kojoj se nalazio novac. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Doboj Jug

Dana 09.10.2017. godine, u 22,40 sati, u ulici Bosanska na broju 24, od strane lica A-S.E. i A -S. E., oba lica iz Teslića, izvršeno je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema licu A. A., iz Doboj Juga. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug, dok su navedena lica lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

Dana 10.10.2017. godine, u 17,30 sati, u mjestu Dolovi, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Opel Vectra”, registarskih oznaka J12-E-840, kojim je upravljalo lice K.A., iz Sarajeva, dok se kao saputnik u vozilu nalazilo lice S.A., iz Sarajeva. Izvršenim pregledom lica i vozila policijski službenici su pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo a lice S.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar