MUP ZDK: Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenu od 23.03. do 12.04.2017. godine, u ulici ZAVNOBIH-a, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo S.H. iz Zenice. Tom prilikom od strane nepoznatog lica su otuđena dva TV aparata marke “Samsung”. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 12.04.2017. godine, u 18,40 sati, u ulici Mejdandžik, prilikom pregleda lica A.M. iz Zenice, pronađen je jedan paketić sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 12.04.2017. godine, u 19,20 sati, u ulici Bulevar Kulina bana, prilikom pregleda lica D.N. iz Žepča, pronađen je paketić sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a lice lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 12.04.2017. godine, u 08,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko se obratio K.Dž. iz Visokog i tom prilikom prijavio da je u toku noći 11/12.04.2017. godine, u ulici Dahirovac, izvršeno otudjenje registarskih oznaka O93-K-438, sa putničkog motornog vozila marke “Golf II”, koje je njegovo vlasništvo. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 12.04.2017. godine, u 13,40 sati, u mjestu Buzić Mahala, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti bacanjem eksplozivne naprave- ručne bombe od strane lica Š.F., rođen 1977. godine, iz Visokog, kojom prilikom su povrijeđena lica: O.N., O.B. i H.S., sva lica iz Visokog. Povrijeđena lica su nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Visoko prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje su kod lica O.N. konstatovane teške tjelesne povrede, dok se za druga dva lica dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Policijski službenici su operativnim radom na terenu locirali lice Š.F. i lišili slobode. Nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj na licu mjesta je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 12.04.2017. godine, u 22,40 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko obratio se Dž.A., iz Visokog i tom prilikom prijavio da je u vremenskom periodu od 19,50 do 22,30 sati, istog dana, izvršena provala u njegovu kuću, te da je tom prilikom otuđen novac, zlatni nakit i jedan ručni sat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply