MUP ZDK: Na području Kantona dogodile su se 22 saobraćajne nezgode, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Visoko

Dana 14.08.2017. godine, u 00,25 sati, u ulici Novobrdska, od strane tri nepoznata lica je izvršen fizički napad na lice S.S., koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Stanici hitne medicinske pomoći Visoko. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, koji poduzimaju daljnje aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju i lišenju slobode izvršilaca istog.

Dana 14.08.2017. godine, u 18,20 sati, u mjestu Arnautovići, izvršena je krađa u trgovinskoj radnji “Din”, vlasništvo lica B.E., kojom prilikom je ženska osoba, inicijala S.E., izvršila krađu deset čokolada i jedne boce alkoholnog pića. U 18,30 sati, navedena osoba je od strane policijskih službenika lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Breza

Dana 14.08.2017. godine, u 11,00 sati, u službene prostorije Policijske stanice Breza je pristupilo lice N.K. i tom prilikom prijavilo da mu je dana 13.08.2017. godine, iz putničkog motornog vozila marke „VW Kombi“, koje je bilo parkirano na parking prostoru u Ulici žrtava genocida Srebrenice, otuđen novčanik, u kojem su se nalazili lični dokumenti i novac. Od strane istražitelja Policijske stanice Breza se poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju izvršioca istog.

Žepče

Dana 14.08.2017. godine, u 08,45 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratilo lice I.I. i tom prilikom prijavilo da su u toku noći 12/13.08.2017. godine, u ulici Anke Topić, sa teretnog motornog vozila marke “VW”, vlasništvo pravnog lica “Tvoj dom” d.o.o. Žepče, otuđene registarske tablice E73-K-412. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodile su se dvadeset dvije saobraćajne nezgode, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar