MUP ZDK: Kod 103 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u dane 23.,24. i 25.01.2015. godine realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na magistralnim, regionalnim i lokalnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 1.376 vozača i vozila u saobraćaju, te je 368 vozača podvrgnuto alkotestiranju, nakon čega je kod  103 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Naznačeni prekršaji su zadokumentovani i sankcionisani od strane policijskih službenika.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju i upozorava vozače da će u slučaju svih vidova kršenja važećih propisa biti sankcionisani.

Možda vam se svidi

Comments are closed.