MUP ZDK: Kakanjac bez položenog vozačkog ispita upravljao vozilom

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave III u Zavidovićima (2).

Visoko

U toku noći 21/22.03.2016. godine, u ulici Kralja Tvrtka, izvršena je teška krađa u UO „Carozza“, vlasništvo M.M., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina novca i pića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 22.03.2016. godine, u mjestu Seoča, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Mercedes“, registarskih oznaka O13-J-134, kojim je upravljao M.I. iz Kaknja. Prilikom kontrole utvrđeno je da navedeno lice upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da registarske tablice pripadaju drugom vozilu. Policijski istražitelji su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U vremenskom periodu od 19.03. do 22.03.2016. godine, u mjestu Liješnica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.F., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 22.03.2016. godine, u ulici Aleja ljiljana, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka AB-435-K, vlasništvo O.S. iz Maglaja. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Žepče

Dana 22.03.2016. godine, na putu M-17 u mjestu Brezovo Polje, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „VW Passat“, registarskih oznaka A98-J-672, kojim je upravljao M.Đ. iz Žepča. Tom prilikom, navedeni vozač je zadobio teške tjelesne povrede. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica. (MUP ZDK)