MUP ZDK: Javni red i mir narušen u tri slučaja, jedno lice zadobio lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobio lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (4), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 17.01. do 26.01.2016. godine, u ulici Kočeva, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Š.S., iz kojeg su otuđeni laptop i televizor. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 26.01.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo H.R., iz kojeg je otuđen srebreni nakit, te određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

U vremenskom periodu od 24.01. do 26.01.2016. godine, u mjestu Donja Rakovca, u šumi u državnom vlasništvu, posječeno je osam stabala hrasta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply