MUP ZDK: Javni red i mir narušen u tri slučaja, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

0
Policija - Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 20/21.01.2018. godine, u ulici Sarajevska, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica A.N., iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 21.01.2018. godine, u noćnim satima, u naseljenom mjestu Arnauti, izvršeno je krivično djelo teške krađe kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđeno 50 litara nafte iz rezervoara autobusa registarskih oznaka K84-T-362, vlasništvo preduzeća JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica. Od strane policijskih službenika su poduzete mjere na otkrivanju počinioca ove teške krađe.

Dana 21.01.2018. godine, u 09,30 sati, u naseljenom mjestu Koprivna, izvšeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica H.R. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila, prilikom obilaska kuće, u unutrašnjosti iste je zatečeno lice Š.E., iz Zenice, kod kojeg je pronađena određena količina nakita. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 20.01.2018. godine, u 19,10 sati, na raskrsnici ulica Alije Izetbegovića i Dr. Džananovića, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka M94-K-963, kojim je upravljalo lice S.E., sa kojim su se u vozilu nalazila lica K.M. i K.E., sva lica iz Visokog. Izvršenim pregledom vozila i lica u vozilu, policijski službenici su kod lica K.M. pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Od strane policijskih službenika navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Zavidovići

Dana 21.01.2018. godine, u 14,20 sati, u mjestu Stog, od strane lica M.Dž., izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti kojom prilikom je navedeno lice ispalilo metak iz lovačke puške, usljed čega je došlo do samoranjavanja istog u predjelu lijeve noge, kojom prilikom je lice zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.  (MUP ZDK)