MUP ZDK: Javni red i mir narušen u tri slučaja, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 KRIMINALITET

Maglaj

Dana 01.06.2017. godine, u 11,00 sati, u mjestu Kosova, od strane policijskih službenika pronađen je zasad od sedamnaest stabljika dužine od 55 do 110 cm, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje. Na mjestu pronalaska spornog zasada je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, a pronađene biljke su počupane i bit će predmet daljnjih vještačenja.

Dana 01.06.2017. godine, u 15,30 sati, u službene prostorije Policijske stanice Maglaj je pristupilo lice D.S. iz Maglaja i prijavilo da je na magistralnom putu M-17, u mjestu Jelovac, općina Maglaj, napadnuto od strane dva nepoznata lica, koja su ga pokušala izvući iz vozila, te fizički napasti. Tom prilikom su oštetili vozilo tako što su razbili dio zadnje signalizacije. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, koji poduzimaju intenzivne aktivnosti na otkrivanju i pronalasku navedenih lica.

Doboj Jug

Dana 01.06.2017. godine, u 19,35 sati, na lokalnom putu u mjestu Mravići, od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug je kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Audi A4”, registarskih oznaka J07-T-154, kojim je upravljao Č.H. iz Tešnja. Na mjestu suvozača u vozilu se nalazilo lice K.S. iz Tešnja. Pregledom vozila pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice lakše povrijeđeno, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

avatar