MUP ZDK: Javni red i mir narušen u šest slučajeva

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 01.02.2016. godine, u jutarnjim satima, u ulici Vrandučka, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo P.O. iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđen laptop marke “Toshiba” i neutvrđena količina srebrenog nakita i kozmetičkih proizvoda. Uviđaj izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

U periodu od 29.01.2016. godine do 01.02.2016. godine, u ulici Rafaela Levija, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo K.R. iz koje je tom prilikom otuđena jedna električna bušilica i neutvrđena količina prehrambenih artikala. Uviđaj izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 01.02.2016. godine, u 19,50 sati, u Ulici prof. Juraja Neidharta, od strane dva nepoznata lica, uz upotrebu vatrenog oružja, izvršeno je razbojništvo nad licem J.M. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Centar u ulici Željezarska je lociran i lišen slobode N.S. iz Zenice, koji je prilikom lišenja slobode od sebe odbacio pištolj, rukavice i duks majicu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 01.02.2016. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Ivana Gundulića, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo T.A., iz koje je tom prilikom otuđena jedan TV aparat i laptop. Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Visoko

Dana 31.01.2016. godine, u noćnim satima, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka A86-E-516, vlasništvo S.M. iz Breze. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

Dana 01.02.2016. godine, u 08,10 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Zavidovići, obratio se uposlenik JP “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići i prijavio otuđenje deset kubnih metara ogrijevnog drveta sa lagera u mjestu Sokolica, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica. Od strane službenika policije je zadokumentovana prijava, te je postupljeno po istoj.

Dana 01.02.2016. godine, u 18,10 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Zavidovići obratio se građanin S.M. i prijavio da mu je iz šupe, koja se nalazi u ulici Branilaca grada, otuđen jedan trimer marke Bosch. Od strane službenika uniformisane policije sačinjena zabilješka.

Maglaj

Dana 01.02.2016. godine, u 10,00 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratio čuvar šuma, uposlenik JP “Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona” d.o.o. Zavidovići, koji je tom prilikom prijavio da je od strane nepoznatog lica u rejonu Zečiji kamen i šire, isječeno i odvezeno dvadeset i osam stabala crnog bora vlasništvo Šumarije Maglaj. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj 

Dana 01.02.2016. godine, u 02.00 sati, u mjestu Miljanovci, izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju “AS” d.o.o. Jelah, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih cigareta. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Usora 

U toku noći 31.01/01.02.2016. godine, u mjestu Sivša, izvršeno je krivično djelo teške krađe u trgovinsku radnju “Konzum” iz koje je tom prilikom otuđena veća količina raznih cigareta.Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar