MUP ZDK: Javni red i mir narušen u šest slučajeva, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 16/17.01.2016. godine, u ulici Fakultetska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo K.O., iz koje je tom prilikom otuđen laptop. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Dana 17.01.2016. godine, u mjestu Dobrinje, u trgovačkoj radnji „MM“, vlasništvo H.M., od strane dva nepoznata maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljima, izvršeno je razbojništvo nad radnicama navedene trgovačke radnje, kojom prilikom su nepoznata lica otuđila određenu količinu novca i cigareta. Istražitelji Policijske stanice Visoko su na licu mjesta izvršili uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Maglaj

Dana 17.01.2016. godine, u mjestu Misurići, policijski službenici su zaustavili putničko motorno vozilo marke „Opel-Kadet“, registarskih oznaka J57-A-622, kojim je upravljao M.E. iz Tuzle, te su izvršenom kontrolom utvrdili da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 16.01.2016. godine, u 22,15 sati, u mjestu Jelah, u UO „Maršal“, vlasništvo P.J., policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica P.S. iz Tešnja, kod istog pronašli metalnu kutiju u kojoj se nalazila biljna zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu, dok su u blizini šanka pronašli odbačen pvc smotuljak u kojem se nalazila biljna zeljasta materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, a P.S. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U periodu od 12.01. do 17.01.2016. godine, u mjestu Ljubatovići, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo T.M., iz koje je otuđen televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar