MUP ZDK: Javni red i mir narušen u šest slučajeva, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Visoko

Dana 11.02.2017.godine,u vremenskom periodu od 15,35  do 22,40 sati,u mjestu Donja Zimča,općina Visoko izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vl.K.A. iz koje je tom prilikom otuđen srebreni nakit.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Visoko uz upoznavanje tužioca.

Maglaj

Dana 11.02.2017.godine u 19,40 sati,u ul.Titova,općina Maglaj,od strane policijskih službenika PS Maglaj prilikom pregleda po čl.25 kod H.E. pronađena jedna pvc folija sa bijelim prahom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu SPEED,jedna tableta narandžaste boje i jedna pvc folija sa sadržajem zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu.Navedeni predmeti oduzeti uz uredno izdatu potvrdu uz upoznavanje tužioca.

U 19,50 sati,od strane policijskih službenika PS Maglaj H.E. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zdržavanje PS Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Maglaj

Dana 11.02.2017.godine,u 11,20 sati,na putu M-17 u mjestu Liješnica,općina Maglaj,dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv marke Pasat reg.oznaka O01-M-336 kojim je upravljao T.D. i pješak mld. S.M. iz Maglaja,koja je smrtno stradala.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Maglaj pod nadzorm tužioca.

Na području ZE-DO kantona registrovano je osamnest saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Maglaj

Dana 11.02.2017.godine,na putu M-17,u mjestu Liješnica, općina Maglaj,u vremenu od 11,25 sati do 13,20 sati saobraćaj se odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom radi vršenja uviđaja saobraćajne nezgode.

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

Možda vam se svidi

avatar