6.8 C
Kakanj
Subota, 8 Maja, 2021

MUP ZDK: Javni red i mir narušen u šest slučajeva, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zenica

U periodu od 25.03. do 29.03.2016. godine, u ulici Stanični trg, izvršena je teška krađa u magacin, vlasništvo preduzeća „Željeznice FBiH“, odakle je otuđeno oko 150 metara bakarnog kabla. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 29.03.2016. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je u mjestu Tomići, sa katoličke kapele, izvršena krađa nekoliko mesinganih lampinjona i slivnika. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Olovo

Dana 29.03.2016. godine, u mjestu Gurdići, iz kuće u vlasništvu N.Dž., izvršena je krađa mobitela marke „LG G3“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO