MUP ZDK: Javni red i mir narušen u sedam slučajeva, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 22.03.2015. godine, u ulici 9. maj, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo D.Š., kojom prilikom je u kući izvršena premetačina stvari, te otuđen jedan pištolj, kalibra 7,65 mm. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.03.2015. godine, u ulici Crkvice, u UO „Babino“, od strane nepoznatih lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem teških tjelesnih povreda licu O.A. iz Zenice, nakon čega su se počinioci udaljili sa lica mjesta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela

Maglaj

U vremenskom periodu od 20.03. do 22.03.2015. godine, u ulici Bosanska, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrumske prostorije porodične kuće, vlasništvo K.A., iz kojih je tom prilikom otuđena određena količina elektro alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 22.03.2015. godine, u ulici Željeznički prolaz u mjestu Jelah, u dvorištu porodične kuće, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf IV“, registarskih oznaka K96-T-451, vlasništvo M.A. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.