MUP ZDK: Javni red i mir narušen u sedam slučajeva, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva,kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 11 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (4) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zenica

U periodu od 24.12. do 30.12.2015. godine, u mjestu Stranjani, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Š.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 30.12.2015. godine, na platou JP „Tržnica“, od strane lica: B.H., B.A. i J.A., sva iz Zenice, izvršeno je krivično djelo nanošenjem lakih tjelesnih povreda licu M.Š. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 30.12.2015. godine, u ulici Mustafe Čauševića, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je pretres stana u vlasništvu B.M., kojom prilikom je pronađena suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,50 grama. Lice B.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U toku noći 29/30.12.2015. godine, u ulici Zlatnih ljiljana, izvršena je teška krađa u poljoprivrednu apoteku „Bašić-prom“, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i tri motorne pile. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 30.12.2015. godine, u ulici Stjepana Radića, u knjižari „Matrix“, od strane G.I. iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom je navedeno lice oborilo dvije police sa raznim artiklima, te oštetilo kompjuter i printer. Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice, te isto zadržali u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 30.12.2015. godine, u mjestu Donja Bočinja, po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je pretres kuće koju koristi M.Đ., kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje-lovačka puška i 38 komada patrona. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 30.12.2015. godine, u mjestu Jelah, izvršena je krađa novčanika, vlasništvo A.Đ. Policijski istražitelji su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar