MUP ZDK: Javni red i mir narušen u sedam slučajeva, četiri lica lakše povrijeđana

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica lakše povrijeđana. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Breza

Dana 07.02.2016. godine, u 23,15 sati, obavještena je dežurna služba Policijske stanice Breza da je u ulici Željeznička stanica izvršena teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka O43-E-652, vlasništvo R.N. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza, koji poduzimaju intenzivne aktivnosti na pronalasku otuđenog vozila i otkrivanju izvršioca teške krađe.

Dana 08.02.2016. godine, u 15,40 sati, u mjestu Trtorići, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo “VW Jetta”, registarskih oznaka M43-K-097, kojim je upravljao K.E. iz Ilijaša. Izvršenom kontrolom je utvrđeno da navedene registarske oznake ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Breza.

SAOBRAĆAJ
Zenica

Dana 08.02.2016. godine, u 07,25 sati, u ulici Sarajevska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo “Golf”, registarskih oznaka  159-K-692, kojim je upravljao F-M.S. iz Zenice i pješaci L.A., rođen 1969. godine i maloljetni L.S., oba lica iz Zenice. U ovoj nezgodi oba pješaka su zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 08.02.2016. godine, u 18,10 sati, na magistralnom putu M-17, u mjestu Pečuj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka O02-K-484, kojim je upravljao E.Č. iz Zenice i putničko motorno vozilo “Mercedes”, registarskih oznaka E37-T-423, kojim je upravljao Đ.N. iz Šamca. U ovoj nezgodi lice Č.F., rođeno 1949. godine, saputnik u vozilu “Passat”, je  zadobilo teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo  povrijeđenih, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar