MUP ZDK: Javni red i mir narušen u pet slučajeva, tri lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

U vremenskom periodu od 06.08. do 09.08.2015. godine, u ulici Fuada ef. Subašića, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo I.Z., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznog alata i drugih predmeta. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

U toku noći 08/09.08.2015. godine, u ulici Odmut, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo V.Z., iz kojeg je otuđena određena količina nakita, te drugih predmeta. Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Visoko

Dana 09.08.2015. godine, u ulici Čajengradska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Č.R., iz koje je otuđena određena količina novca, nakita i kožnih jakni. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Zavidovići

U toku noći 08/09.08.2015. godine, u mjestu Kuvelj, iz dvorišta u vlasništvu Dž.A., izvršena je krađa mopeda marke „Piaggio“. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je devet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. /MUP ZDK/

Možda vam se svidi

Comments are closed.