MUP ZDK: Javni red i mir narušen u pet slučajeva, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (5), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave V u Olovu (2).

Visoko

Dana 23.03.2015. godine, u 18,00 sati, u mjestu Lisovo, od strane policijskih službenika pronađeno je napušteno putničko motorno vozilo marke „VW-Golf IV“, registarskih oznaka O58-T-915, vlasništvo A.M., u kojem su se nalazili predmeti koji potiču iz krivičnog djela. U toku obezbjeđenja vozila, u 18,40 sati, policijski službenici zaustavili su putničko motorno vozilo marke „VW-Golf III“, registarskih oznaka K28-A-280, kojim je upravljao G.M., dok su se u vozilu kao saputnici nalazila lica: A.E., G.R., S.H. i B.A. Prilikom legitimisanja lica A.E. i G.R., ista su fizički napali policijske službenike, nakon čega su pobjegla sa lica mjesta. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, te su poduzete aktivnosti na pronalasku počinilaca i dokumentovanja navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U toku noći 22/23.03.2015. godine, u krugu kamenorezačke radnje „Lokmić“, izvršena je krađa rezervnog pneumatika sa teretnog motornog vozila marke „Mercedes“, registarskih oznaka 508-T-236, te krađa akumulatora sa viljuškara, vlasništvo L.I. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Vareš

U toku noći 22/23.03.2015. godine, u ulici Zvijezda, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju „MPM“, iz koje je otuđena određena količina novca, te prehrambenih proizvoda. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.