MUP ZDK: Javni red i mir narušen u pet slučajeva, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

Dana 07.02.2017. godine, u mjestu Kanal, od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar izvršen je pregled lica Č.J. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađeno vatreno oružje-revolver i jedan paketić praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela.

Dana 06/07.02.2017. godine, u ulici Prve zeničke brigade, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo F.Dž., iz kojeg je tom prilikom otuđena određena količina raznih predmeta. Uviđaj je izvršen od strane od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 07.02.2017. godine, u ulici Avde Smajlovića, izvšena je teška krađa u stan, vlasništvo Č.S., iz kojeg je tom prilikom otuđen televizor, te određena količina raznog alata. Službenici Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Tešanj

Dana 06.02.2017. godine, u 23,30 sati, u mjestu Bukve, od strane policijskih službenika zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „BMW”, registarskih oznaka T31-O-179, kojim je upravljao P.O. iz Tešnja. Tom prilikom, kod suvozača N.S. iz Doboja pronađen je jedan pvc smotuljak sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode, a na licu mjesta je izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Možda vam se svidi

Leave A Reply