MUP ZDK: Javni red i mir narušen u osam slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona registrovana su četiri krivična djela.

Zenica

Dana 24/25.02.2017.godine,u vremenu od 19,00 do 07,30 sati, u ul.Jalijski put, Grad Zenica,od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vl.S.F. iz Zenice.Tom prilikom otuđen je novac u iznosu od 50 eura, muška jakna marke “Elesse” i dječija školska torba.Izvršen uviđaj.

Dana 25.02.2017.godine, u vremenu od 18,00 do 21,15 sati, u ul. Čurukovića put, Grad Zenica ,od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan koji koristi lice O.S. iz Zenice.Tom prilikom otuđen je novac u iznosu od 520 KM. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona registrovano je pet saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Kakanj

Dana 25.02.2017.godine, u 13,24 sati, usljed naglog prodiranja akumulirane vode kroz tunel od rijeke Ribnice prema Tičićima,  došlo je do prelijevanja vode i nanosa kamena i zemlje preko regionalnog puta  i auto puta A-1 Kakanj-Zenica u mjestu Tičići, usljed čega je došlo do potpune obustave saobraćaja na obje putne komunikacije. Nakon čišćenja navedenih putnih komunikacija  u noćnim satima je uspostavljen saobraćaj u oba smjera.

Uslijed nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa Vrtlište od dana 16.02.2017 godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic, putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica, saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem, dok je saobraćaj za mjesto Mramor u potpunosti prekinut. Od strane službe rudnika mrkog uglja Kakanj, izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Žepče

U vremenskom priodu do 31.03.2017. godine, na putu M-17 u mjestu Zenički put, općina Žepče, u toku je izvođenje radova na izgradnji pothodnika Zenički put, te je izmjenjen režim saobraćaja u zoni izvođenja radova, gdje se odvija usporeno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

/Dana 24.02.2017. godine, u 22,00 sati, zbog vremeskih neprilika – padanja kiše, došlo do urušavanja dijela puta M-17, gdje se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom/.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

 

Možda vam se svidi

avatar