MUP ZDK: Javni red i mir narušen u osam slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.04.2018. godine, u poslijepodnevnim satima, u ulici Štrosmajerova, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica M.A., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog lica otuđen određen iznos novca i jedan tablet marke „Samsung“. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 23.04.2018. godine, u 17,10 sati, u naseljenom mjestu Kovanići, od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila je zaustavljeno putničko motorno marke „Golf“, registarskih oznaka T52-T-675, kojim je upravljalo lice S.Š. Prilikom kontrole, utvrđeno je da navedene registarske oznake ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Od strane policijskih službenika sporno vozilo je oduzeto, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 23.04.2018. godine, u vremenu od 11,00 do 11,45 sati, u mjestu Kralupi, po naredbi Općinskog suda u Visokom, od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekta i vozila koje koristi lice A.M. Izvršenim pretresom pronađena je automatska puška, sa dva okvira i trideset devet komada municije. Od strane istražitelja nad navedenim licem je zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 22.04.2018. godine, u 12,00 sati, u mjestu Miljanovci, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe iz putničkog motornog vozila marke “Audi”, registarskih oznaka J39-E-540, vlasništvo lica K.M., kojom prilikom je otuđen mobilni telefon. Daljnji rad na dokumentovanju izvršene krađe poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Visoko

Dana 23.04.2018. godine, u 17,15 sati, u mjestu Ramadanovci, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi“, registarskih oznaka T49-A-551, kojim je upravljala B.M. i pješak H.N., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još dvanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply