MUP ZDK: Javni red i mir narušen u osam slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

U toku noći 30.09/01.10.2017. godine, u mjestu Ponirak, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u šupu vlasništvo lica S.M., iz koje je tom prilikom otuđen bicikl. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Nemila su poduzete mjere na rasvjetljavanju izvršene teške krađe.

Visoko

Dana 01.10.2017. godine, u 17,05 sati, u prostorije dežurne službe Policijske stanice Visoko je pristupilo lice G.J. i tom prilikom prijavilo ozbiljne prijetnje upućene od strane lica G.R., iz Visokog. Daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Žepče

Dana 01.10.2017. godine, u 08,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče se obratila Lj.A., iz Žepča i tom prilikom prijavila da je u njezinu kuću, koja se nalazu u naseljenom mjestu Goliješnica, neovlašteno ušlo nepoznato lice koje se kretalo po kući i kratko zadržalo, nakon čega je napustilo istu. Tom prilikom iz kuće nije ništa otuđeno. Brzom intervencijom policijskih službenika u mjestu Donji Lug, pronađeno je lice A.V., iz Zavidovića, koje je lišeno slobode i predato istražiteljima Policijske stanice Žepče radi vršenja kriminalističke obrade.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply