MUP ZDK: Javni red i mir narušen u osam slučajeva, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 24.12.2015. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, policijski službenici Policijske stanice Centar zaustavili su vozilo marke „VW-Transporter“, registarskih oznaka T06-E-288, kojim je upravljao Č.A. iz Zenice, te su izvršenom kontrolom utvrdili da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Vozilo je oduzeto, a dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavili su službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 24.12.2015. godine, u ulici Klisa, u sportskoj kladionici „BH Play“, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom kladionice, kojom prilikom su navedena lica otuđila određenu količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Breza

U periodu od 14.12. do 24.12.2015. godine, u mjestu Mahala, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo I.F., iz koje je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Žepče

Dana 24.12.2015. godine, Policijskoj stanic Žepče je prijavljeno da je dana 17.12.2015. godine, u ulici Prva, iz stana u vlasništvu D.B., izvršena krađa novčanika sa novcem i ličnim dokumentima. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply