MUP ZDK: Javni red i mir narušen u dvanaest slučajeva, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva,gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je jedanaest krivičnih djela.

Zenica

Dana 01/02.04.2016 u vremenu od 17,00 do 16,00 sati u ulici ZAVNOBIH-a, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vl. T. Z iz Zenice.Tom prillikom otuđeno je jedno kućno kino i neutvrđena količina raznog alata.Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP-a PU I Zenica.Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

Dana 02.04.2016. godine u  14,30 sati u ul Aska Borića br. 35 izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari u Internet klubu “Globus H”, vl.HM iz Zenice. NN izvršilac ili više njih  su podesnim predmetom razbili staklo na prozoru objekta,te ušli u unutrašnjost,kojom prilikom su oštetili  inventar u navedenom objektu. Izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe OKP-a PU I Zenica.Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

Zavidovići

Dana 02.04.2016.godine oko 16,00 sati u ul.Alije Izetbegovića općina Zavidovići iz otključanog stana vl.K.F izvršena je krađa torbe u kojoj se nalazila određena količina zalatnog nakita.Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

Žepče

U toku noći 01/2.04.2016.g. od strane NN izvršioca ili više njih u ulici Omladinska, općina Žepče izvršena teška krađa u prostoriju-magacin vlasništvo nogometnog kluba Žepče.Tom prilikom otuđena je određena količina električnog kabla i alata.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Žepče. Službenici uniformisane policije sačinili službenu zabilješku.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

 Na području ZE-DO kantona dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply