MUP ZDK: Javni red i mir narušen u dvanaest slučajeva, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva, kojom prilikom su dva lice zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirana su četiri krivična djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u četiri saobraćajne nezgode jedno  lice zadobilo teške tjelesne povrede, dok je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Zenica-Kakanj, odvija jednom saobraćajnom trakom, a na pravcu Kakanj-Zenica usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Zavidovići

Dana 01.05.2017.godine, u 13,00 sati, na lokalnom putu Brezik-Lučica u mjestu Brezik, općina Zavidovići, došlo je do samozapaljenja pmv “Golf” II reg.oznaka  719-A-335 kojim je upravljao M.Š. (1960.) iz Zavidovića, a koji je i vlasnik vozila. Usljed požara vozilo je u potpunosti izgorijelo.M.Š. je zadobio lakše tjelesne povrede-opekotine na rukama.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području ZE-DO kantona nije bilo  eksplozija.

Možda vam se svidi

Leave A Reply