MUP ZDK: Javni red i mir narušen u dva slučaja, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave Žepče (2).

Visoko

Dana 24.01.2016. godine, u 18,50 sati, u ulici Skopljaka, u sportskoj kladionici „Formula“, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je otuđena metalna kasa sa novcem. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Dana 24.01.2016. godine, u 20,25 sati, u ulici Kadije Uvejsa, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja-pištolja od strane nepoznatog lica koje je tom prilikom ispalilo dva hica u zrak. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Visoko, zbog sumnje da je upotrijebio navedeno oružje, slobode je lišen F.F. iz Visokog, kod kojeg je prilikom pregleda pronađen pištolj, kalibra 7,65 mm, i jedan okvir sa šest metaka istog kalibra. Nad navedenim licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U toku noći 23/24.01.2016. godine, u mjestu Adže, u garaži u vlasništvu M.B., izvršeno je krivično djelo teška krađa iz putničkog motornog vozila marke „BMW“, registarskih oznaka O21-T-342, vlasništvo firme „Martić-transporti“ Žepče, iz kojeg je tom prilikom otuđena torbica u kojoj se nalazili dokumenti od navedene firme, te uređaj za navigaciju. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Dana 24.01.2016. godine, u mjestu Želeća, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo O.H., iz koje je tom prilikom otuđena torbica sa ličnim dokumentima i novcem. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Tešanj

Dana 24.01.2016. godine, u 18,25 sati, na putu M-4 u mjestu Kraševo, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Opel-Meriva“, registarskih oznaka E93-T-956, kojim je upravljao K.D. iz Usore, i pješaci O.S. i D.S., oba iz Kraševa. Tom prilikom, D.S., rođen 1996. godine, je smrtno stradao, dok je O.S. zadobila teške tjelesne povrede. Na licu mjesta je od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj izvršen uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK. Vozač K.D. je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, te su nastavljene aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti navedene saobraćajne nezgode, kao i uzroka iste.

Dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK) (Crna hronika / Kakanj-X.com)

Možda vam se svidi

Leave A Reply