MUP ZDK: Javni red i mir narušen u devet slučajeva, tri lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen udevetslučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevimaintervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana  21.03.2015. godine u 20,30 sati u ul. Prve Zeničke Brigade br. 1 u prodavnici “Konzum”od strane dva NN maskirana lica izvršeno je razbojništvo uz prijetnju vatrenim oružjem, pištoljem, nad radnicom T.D. Otuđena određena količina novca Intervencijom policijskih službenika oko 21,20 sati ul. Prve Zeničke Brigade kod br.13 pronađeni su i lišeni slobode izvršioci T.E.  (1993.) i S.A. (1992.) oba iz Zenice. Izvršen uviđaj od strane službenika OKP PU I pod nadzorom tužioca.

Žepče

Dana 21.03.2015. godine u 11,20  sati u PS Žepče obratio se T.S. iz Zenice i prijavio da je izvršena teška krađa u njegovu vikend kuću i garažu koja se nalazi u mjestu Donja Golubinja. Otuđena pumpa za vodu te određena količina kućanskih elektro aparata te elektro alata. Izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se desetsaobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE
Žepče

Dana 21.03.2015. godine u 15,35 sati obavještena je PS Žepče da je u mjestu Donja Golubinja došlo do požara oko 20 dunuma niskog rastinja na parcelama privatnog vlasništva. Požar lokalizovan od strane vatrogasne jedinice Žepče. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Dana 21.03.2015. godine u 15,50 sati obavještena je PS Žepče da je u mjestu Ozimica došlo do požara oko 10 dunuma niskog rastinja na parcelama vl. M.A. i M.D. Požar lokalizovan od strane mještana. Sačinjena službena zabilješka od strane službenika uniformisane policije.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.