MUP ZDK: Javni red i mir narušen u četiri slučaja, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 31.03.2016. godine, Policijskoj stanici Crkvice je prijavljeno da je u mjestu Zahići, od strane dva nepoznata lica, izvršeno razbojništvo nad M.A., kojom prilikom je od istog otuđen mobilni telefon marke “Samsung-Galaxy” i manja količina novca. Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na licu mjesta izvršili uviđaj, dok su službenici uniformisane policije, u mjestu Arnauti-Borovi, zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo, lišili slobode lice H.A. iz Zenice. Navedeno lice je zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 31.03.2016. godine, u ulici 9. maj, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.R., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Visoko

Dana 31.03.2016. godine, u ulici Mule Hodžića, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke „Scania“, registarskih oznaka A64-O-643, kojim je upravljao D.T. iz Visokog. Prilikom kontrole, utvrđeno je da registarske tablice ne pripadaju navedenom vozilu. Navedeni vozač je lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Maglaj

Dana 30.03.2016. godine, u 22,45 sati, obaviještena je Policijska stanica Maglaj da je u ulici Bosanska, na benzinskoj pumpi “Sjaj”, od strane lica H.E. izvršen fizički napad na lice K.S., kojom prilikom je K.S. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Službenici uniformisane policije su lišili slobode lice H.E. i isto zadržali u prostorijama za zadržavanje, dok su istražitelji Policijske stanice Maglaj na licu mjesta izvršili uviđaj.

Dana 31.03.2016. godine, u ulici Bosanska, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka 864-M-853, kojim je upravljao T.J. iz Tešnja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Breza

Dana 31.03.2016. godine, u ulici Rudarska, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “VW Passat”, registarskih oznaka T93-J-161, kojim je upravljala O.A. iz Breze, i pješak, malodobni J.A. iz Breze, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

<b>NAPOMENA:</b>Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar