MUP ZDK: Javni red i mir narušen u četiri slučaja, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom su dva lice zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je jedanaest krivičnih djela.

Zenica

Dana 05.05.2017.godine, u 12,30 sati, u ul.Stara čaršija, Grad Zenica, od strane lica P.A. iz Zenice, počinjeno je krivično djelo posjedovanja narkotičkih sredstava (četiri paketića umotana u alu foliji sa suhom biljnom materijom i dvije tablete) koje su kod istog pronađene prilikom pregleda od strane službenika OKP PU I Zenica.Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje uz sačinjenu propratnu dokumentaciju.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 05.05.2017.godine, u 20,55 sati, u ul.M.S.Serdarevića br.7, Grad Zenica, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja prema licu T.S. iz Zenice.Tom prilikom je NN lice upotrijebilo vatreno oružje (pištolj) i ispalilo  nekoliko hitaca u pravcu oštećenog, nakon čega je isti zadobio ustrelnu ranu u predjelu lijeve potkoljenice, gdje su u KB Zenica konstatovane teške tjelene povrede-prelom potkoljenične kosti. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP PU I uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zavidovići

Dana 05.05.2017.godine, u 08,55 sati, u ul.Dubravački put bb, općina Zavidovići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo oštećenja tuđe stvari. Tom prilikom je oštećen pmv marke “VW Golf” reg.oznaka NN D 450 vl. M.I. iz Zavidovića.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 05.05.2017.godine, u 09,45 sati, u ul.Safvet Bega Bašagića, općina Zavidovići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vl. S.S. iz Zavidovića.Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta dok ništa nije otuđeno. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići.

Dana 05.05.2017.godine, u 15,30 sati, u ul.Safvet Bega Bašagića, općina Zavidovići, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vl. B.N. iz Zavidovića.Tom prilikom je otuđen jedan laptop marke HP. Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Zavidovići.

Žepče

U toku noći 04/05.05.2017.godine, u vremenu od 20,00 do 07,00 sati,u mjestu Begov Han, općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo krađe 16 komada drvenih pragova sa željeznice koji su se nalazili pored željezničke pruge i metalna vrata sa trafoa.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika PS Žepče.

U toku noći 04/05.05.2017.godine, u vremenu od 20,00 do 09,30 sati,u ul.S.Tomaševića, općina Žepče, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe iz pmv marke “VW Golf” reg.oznaka E64-K-623 vl.preduzeća “Molson Coors” iz Banja Luke.Tom prilikom je otuđena elektronika vozila i razbijeno tzv.leptir staklo na zadnjim lijevim vratima vozila.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče.

Dana 05.05.2017.godine, u 22,30 sati, dežurnoj službi putem telefona obratila se  S.S. (1952.) iz Žepča i prijavila da je u ul. Prva, općina Žepče, od strane NN lica mlađe starosne dobi izvršeno krivično djelo krađe crne kožne torbice u kojoj se nalazio dnevni pazar ” STR DANI”, u iznosu  1500 KM, osobni dokumenti, dva mobilna telefona, ključevi od stana i radnje.Izvršen uviđaj od strane istražitelja PS Žepče uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno  lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe RMU “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Zbog nastale situacije od 25.02.2017. godine i istjecanja vode kroz tunel Ribnica,  u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se na dijelu auto puta A-1, pravac Zenica-Kakanj, odvija jednom saobraćajnom trakom, a na pravcu Kakanj-Zenica usporeno, jer je blokirana zaustavna traka. Na pomenutoj lokaciji postavljena je privremena signalizacija.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Zenica

Dana 05.05.2017.godine, u 02,10 sati, u ul.Marijanović put br.58/a, Grad Zenica, došlo je do požara u kući vl.Č.D. iz Zenice.Tom prilikom je pričinjena materijalna šteta, a zbog preventive na promatranju u KB Zenica na odjelu Urgentne medicine zadržane su G.A. (1991.) iz Zenice i malodobne Č.D.(2013.) i Č.L. (2014.) iz Zenice, koje su u vrijeme požara bile u kući. Požar lokalizovan u 03,00 sati, od strane vatrogasne brigade Grada Zenice.U jutarnjim satima izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP PU I i inspektora za PPZ MUP-a ZDK-a uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Visoko

Dana 05.05.2017.godine, u 21,30 sati, u službene prostorije PS Visoko putem tefefona obratio se dežurni operativnog centra zaštitarske agencije “Securitas” i prijavio da je na Arheološkom  parku  tuneli “Ravne”došlo do požara na drvenoj brvnari zvanoj  “Arheološki Muzej”.Na lice mjesta upučena ekipa vatrogasnog društva Visoko koja je pristupila gašenju požara i u 21,45 sati požar lokalizovan.Lice mjesta obezbjeđeno od strane policijskih službenika PS Visoko.Upoznat dežurni tužilac koji je naložio vršenje uviđaja u jutarnjim satima od strane inspektora za PPZ MUP-a ZDK.

Na području ZE-DO kantona nije bilo eksplozija.

OSTALO

Zenica

Dana 05.05.2017.godine, u 11,45 sati, dežurna služba PS”Centar” Zenica, obaviještena je od strane dežurnog rudnika Raspotočje da je istog dana u 10,20 sati, u jamskim prostorijama došlo do povrijeđivanja rudara A.M. (1968.) iz Zenice,koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu preloma kostiju desne šake,konstatovano na urgentnom bloku KB Zenica.Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

Možda vam se svidi

Leave A Reply