MUP ZDK: Javni red i mir narušen u 10 slučajeva, dva lica zadobila lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 13.12.2015. godine, u 00,40 sati, u ulici Školska, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo nanošenjem tjelesnih povreda licu H.M. iz Zenice, koje je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 13.12.2015. godine, u 00,10 sati, u ulici Stjepana Radića, od strane K.E. iz Zavidovića, izvršeno je krivično djelo razbijanjem ulaznih vrata i stakla na ugostiteljskom objektu „Eki“. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Tešanj

Dana 13.12.2015. godine, u 06,35 sati, na putu M-17 u mjestu Šije, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Ford-Focus“, registarskih oznaka A58-K-319, kojim je upravljao K.A. iz Maglaja, i putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A89-M-353, kojim je upravljao S.S. iz Doboja. Tom prilikom, navedeni vozač S.S. je zadobio teške tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar