MUP ZDK: Javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je osam krivičnih djela, na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 19.03.2015. godine, u 00,25 sati, u mjestu Perin Han, na lokalitetu naplatnih kućica na autoputu A-1, od strane navijača FK „Sarajevo“ izvršena su krivična djela nasilničko ponašanje i oštećenje tuđe stvari, kojom prilikom su isti gađali kamenicama autobuse, službeno vozilo MUP-a ZDK, kuću, vlasništvo S.A., te oštećivali saobraćajne znakove. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Maglaj

Dana 18.03.2015. godine, u mjestu Moševac, u kladionici „Pet plus“, od strane D.M. iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na taj način što je isti staklenom flašom razbio televizor. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja, a D.M. je lišen slobode i priveden u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 19.03.2015. godine, oko 10,45 sati, u mjestu Jablanica, na lokalnom putu, od strane B.A., rođenog 1932. godine, iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo ubistvo u pokušaju, na taj način što je na B.M. i B.A., oba iz Maglaja, dok su se isti kretali motokultivatorom, bacio ručnu bombu koja je eksplodirala, kojom prilikom je B.M. zadobio teške tjelesne povrede, dok je B.A. zadobio povrede neutvrđenog stepena. Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK, dok je B.A. lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 19.03.2015. godine, u mjestu Šije, policijski službenici Policijske stanice Tešanj kontrolisali su putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka E93-J-040, kojim je upravljao R.S., dok se na mjestu suvozača nalazio B.N., oba iz Tešnja. Izvršenim pregledom, kod B.N. je pronađena PVC vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, bruto težine 0,62 grama. Izvršen je uviđaj od strane policijskih istražitelja, a B.N. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Žepče

U toku noći 18/19.03.2015. godine, u mjestu Begov Han, izvršena je krađa 140 metara elektro kabla, vlasništvo JP „Elektroprivreda BiH“. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zavidovići

Dana 19.03.2015. godine, u mjestu Skroze, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke „Opel-Astra“, registarskih oznaka 014-E-849, kojim je upravljala K.M. iz Zavidovića. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač i saputnica K.M., dok je saputnica K.N. zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Možda vam se svidi

Comments are closed.