MUP ZDK: Evidentirano šest krivničnih djela

0

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 22.12.2015. godine, u ulici Verostin put, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo H.M., iz koje je tom prilikom otuđen pištolj, te neutvrđena količina zlatnog nakita. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 22.12.2015. godine, na putu M-17 u mjestu Moševac, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Citroen“, registarskih oznaka O43-K-926, kojim je upravljao B.O. iz Doboja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

U vremenskom periodu od 01.12. do 22.12.2015. godine, u ulici Stjepana Radića, iz putničkog motornog vozila marke „BMW“, registarskih oznaka A68-T-423, vlasništvo J.P. iz Zavidovića, izvršena je krađa akumulatora. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo. (MUP ZDK)

[bar group="4078"]